Det vanskelige voldsbegrepet

politisk liv i Den dominikanske republikk og andre steder

av (forfatter).

Pax 2001 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren diskuterer antropologiens rolle i analysen av politikk og forsøker å integrere arbeid med historie i antropologisk analyse. Forfatteren prøver å vise at mening skapes, opprettholdes og endres historisk. Politisk makt og vold utøves, erfares og forsøkes, ifølge forfatteren rettferdiggjort ved hjelp av forestillinger som varierer fra et samfunn til en annet, og fra et samfunnsmedlem til et annet. Utøvelse og legitimering av vold og makt formes av, og former, normal hverdagslig aktivitet. Det innebærer at individer og grupper symbolsk klassifiserer og ordner verden. De uttrykker kulturspesifikke tanker om rent og urent, og skaper bestemte ideer om hjemland, avstamning og røtter. Forfatteren tar utgangspunkt i materiale fra blant annet Den dominikanske republikk og Haiti. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Sol og Solve er en historisk roman. Handlingen er lagt til Tinn i Telemark i 1070-årene da Olav Kyrre var konge i Norge. I noen tiår har kristendommen vært landets offisielle religion og den såkalte kristenretten er kommet inn i landets lover.
Foruten å skildre det daglige liv og unge menneskers kjærlighet, belyser romanen den dramatiske omveltningen i tro og kultur kristningen og den nye kristenretten innebar for folk.
Det er seierherren som skriver historien, og mye har vi hørt fra kirke og øvrighet om hvor godt det var for folk at landet ble kristnet, men lite har det vært å høre fra taperens, Åsa-folkets, side. 1000 år er gått siden åsa-troen ble forbudt og kristendommen ble eneste lovlige religion. Det er på tide at man får belyst hvordan kristningen kan ha fortonet seg, sett fra taperens side.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788253022949

EAN 9788253022949

Omtalt sted Dominikanske Republikk Haiti

Språk Bokmål

Sider 192

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket