Boka dreier seg om hvordan vi kan videreutvikle samarbeid mellom ledere og ansatte gjennom representasjonsdemokratiet. I boka blir det tatt opp temaer som: å slippe taket i medarbeiderne slik at de virkelig kan ta ansvar for og styring over arbeidsprosessene, å la dem organisere seg som arbeidslag rundt en naturlig avgrenset arbeidsprosess og selv finne den beste måten å styre den på, å utvikle enkeltpersonene gjennom samarbeid med andre mennesker; det som på idrettsspråket kalles «å bli gode sammen», å gradvis utvikle lederrollen til virkelig lederskap. Håndboka er skrevet for praktisk bruk for ledere, tillitsvalgte og lagmedlemmer. Med ordforklaringer og litteraturliste.
Kvalitetsutvikling med selvstyrte team. Gode team er nøkkelen til bedre bedrifter. I denne boka viser forfatteren hvordan man gjennom et foredlet kvalitetsarbeid kan skape uslåelige arbeidslag. I dag har 40 prosent av norske bedrifter organisert hovedyrkesgruppene sine i selvstendige arbeidslag. Boka viser hvordan bedrifter gjennom å overlate styring og gjennomføring av arbeidsprosesser til grupper av medarbeidere forener kvalitet, effektivitet, medvirkning og læring. Boka er utgitt i samarbeid med Norsk Forening for Kvalitet og Lederskap.
Forlag Tiden
Utgivelsesår 1999