Det tapte spor

av (forfatter), Hans Braarvig (oversetter) og Anders T. Andersen (oppleser).

Cappelen Damm 2024 Lydfil

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Jack Carleton var en kraftig plugg på sytten år, nesten seks fot høy og rak som en mastefuru. Klærne hans var slik som de amerikanske jegerne og nybyggerne brukte

dem den gang - trange bukser og kort vadmelsjakke med leggings og solide sko av kalveskinn. På hodet hadde han en lett ull-lue. Krutthornet og kuleveska hang i to remmer rundt halsen, og over høyre skulder hadde han flintelåsbørsa. Et par timer hadde han fulgt et hestespor gjennom den vestre delen av Kentucky og nedover mot Mississippifloden. Med ett blir han truet av en panter og må skyte den for å redde seg selv. Skuddet kan høres lang vei og Jack vet at han nå mest sannsynlig har tiltrukket seg nye farer. Ganske riktig. Det tar ikke lang tid før to skikkelser dukker opp på stien. Dirrende av spenning ser han dem nærme seg.

Den amerikanske forfatteren Edward Sylvester Ellis (1840 - 1916) levde samtidig som de store indianerkrigene på 1870-tallet. Best kjent er han kanskje for bøkene om Hjortefot, en amerikansk urinnvåner. Med malende naturbeskrivelser og spennende actionscener, transporterer forfatteren oss tilbake til et annet sted og en helt annen tid enn vår. Bøkene om Hjortefot bidrar til å gi innsikt i og forståelse for en del av verdenshistorien og sivilisasjonens utvikling. Samtidig er de produkter av sin tid og kan derfor inneholde ord, beskrivelser og holdninger som vi i dag oppfatter som støtende.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2024

Format Lydfil

ISBN13 9788202831479

EAN 9788202831479

Serie Hjortefot (18)

Genre Klassisk litteratur

Omtalt tid 1800-tallet

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket