Mens de dykker i Tanzania, gjør Sam og Remi Fargo et funn fra skipet Shenandoah, som forsvant for lenge siden. Nå begynner jakten på en skatt og et gammelt mysterium. Men de er ikke alene om å lete. En gruppe mennesker som skryter av å være etterkommere av aztekerne, er også fast bestemt på å løse mysteriet.
Gjennom Afrika, England, Ny-Guineas regnskog, de forblåste Kurilene og i hjertet av Mexicos jungel jakter både Fargo-paret og de nådeløse motstanderne deres på skatten - men det kan bare bli én vinner. Og straffen for å mislykkes er døden.
Utgivelsesår 2015
ISBN13 9788202482121
EAN 9788202482121
Serie Et Fargo-eventyr (2)
Genre Spenning
Etter et par bøker som av ulike årsaker var noe krevende å lese jaktet jeg på noe i andre enden av skalaen. Nå har jeg jo kuttet ut Lee Child, men jeg er åpen for at kiosk-literatur kan ha sin funksjon, derav idé om å debutere med kioske-konge nr en, Clive Cussler.
Vi følger ekteparet Fargo som i en noe uspesifisert rolle som akademikere er på uspesifisert skattejakt på kysten av Madagaskar. Her snubler de over en gammel skipsklokke og helvete er løs.
Av noe uklare årsaker viste det seg at helvete var løst allerede før ekteparet Fargo fant denne klokken, for i presidentpalasset i Mexico sitter en nasjonalist som av uspesifiserte årsaker har flagget dette ekteparet som et uavklart problem.
Etterhvert begynner ting å bli diffust, uavklart og uspesifisert, hvertfall kastes ekteparet ut i et ganske actionfylt eventyr som sikkert skal minne om en slags Lara Croft/Indiana Jones/Robert Langdon-potpurri.
Det som skulle bli en lettfattelig og skjødesløs leseopplevelse viste seg å bli relativt krevende for det er veldig lite som henger sammen eller gir mening i denne historien. Cussler virker å ha benyttet hver eneste mulighet til å ta en snarvei og alt slurvet fører til at det meste er veldig lite er troverdig eller interessant.
Hvertfall antar jeg at det er slurv fra en forfatter som har solgt over 100 millioner bøker, og ikke at han bare er fullstendig udugelig, og at det er historier fra en fullstendig udugelig forfatter de som kjøper litteratur i fra en kiosk vil ha.
Jeg tenkte å gi denne terningkast én, men grunnet slurv fra min side får den terningkast to.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket19 bokelskere følger dette verket.