Ena Jacobsen har som livsprosjekt å gjøre "det riktige", gjøre tingene som de skal gjøres, holde dem ved like så de ikke forfaller og forvitrer, holde sin egen fasade og ikke la sitt ubendige temperament koke over i tide og utide. Men igjen og igjen går det galt; dag etter dag må hun begynne igjen på "det riktige", reparere og råde bot. For Enas temperament er ikke lett å holde under kontroll, og hennes impulsivitet bringer henne i kontakt med alle mulige og umulige folk i byen.
Forlag Pax
Utgivelsesår 2002
Omtalt tid 1900-tallet
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket-En tragedie, for faen. Ufremkommelig hålke, speilglatte veier, kantete, skarpe isklumper på stiene, benbrudd, kraniebrudd, forfrysninger, kuldedød. Mer enn ett menneske er i løpet av det siste året blitt funnet stivfrossen på en parkeringsplass, på hageheller få meter fra sin egen dør. Slik er forholdene i et vinterland med bedragersk pastellblomstret himmel. Til vårens sandstormer skurer hud og hår i filler. Til regnet endelig binder støv og jord. Regn, regn og mer søle. Helvetes klima.
-De er varme og romslige. Moren sitter på en stol midt på gulvet og snur og dreier på føttene med de nye støvlene. - Lette og solide. Men altfor dyre, Ena. Du gir meg for mye.
Margareta fortsetter å snakke gledesløst. Ena lytter. Det er en veldig avstand mellom dem. Kanskje burde mennesket dø etter formeringen og overlate verden til avkommet.