Det miljøterapeutiske mangfold

viktige begreper i miljøarbeid og miljøterapeutiske tiltak

av (forfatter).

Senter for tilpasset opplæring AS 2023 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Boka inneholder en rekke begreper og temaer som det er viktig å ha kunnskap om når en skal planlegge, gjennomføre og evaluere miljøterapeutiske tiltak. Hensikten med boka er å bidra til at ansatte i helse- og omsorgstjenester, bofellesskap, barnevern og tilpassede opplæringstilbud skal kunne tilegne seg kunnskap og holdninger de trenger i arbeidet sitt. Bokas innhold er relevant for ledere, helse- og miljøpersonell og pedagoger m.fl. i bo- og omsorgstilbud for mennesker med ulike former for psykososiale utfordringer, i barnevernsinstitusjoner, i skole og SFO. Innholdet er også relevant for studenter som vil kvalifisere seg for slike stillinger.
Begrepene menneskeverd og integritet gjennomgås fordi det er et lovpålagt krav at helse- og omsorgstjenester skal gjennomføres med respekt for den enkeltes integritet og verdighet. For at dette kravet skal kunne innfris er det nødvendig å vite hva disse to viktige begrepene betyr.
Begrepene autonomi og dets motsats heteronomi gjennomgås fordi det er nødvendig å ha kjennskap til begge disse begrepene, blant annet når en skal vurdere en persons samtykkekompetanse. Boka sier også noe om hva paternalisme er. Kunnskap om paternalisme er blant annet nødvendig i møtet med mennesker som motsetter nødvendig omsorg og helsehjelp.
Helsebegrepet gjennomgås for å vise forskjellen mellom et helhetlig helsebegrep og et biomedisinsk helsebegrep. Helse- og omsorgstjenestene skal ha sin forankring i et helhetlig helsebegrep for at en skal kunne innfri forpliktelsen til å ivareta sine brukere på en god og verdig måte. En sier også noe om begrepene salutogenese og empowerment.
Omsorgsbegrepet gjennomgås for å få fram noe av kompleksiteten i hva god og forsvarlig omsorg er. En sier også noe om traumabasert omsorg og om betydningen av oppdragelse og dannelse i det omsorgsperspektiv.
Ulike aspekter av miljøarbeid og miljøterapi blir drøftet, herunder forholdet mellom disse to relativt vage, upresise og flertydige ordene.
I disk

Bokdetaljer

Forlag Senter for tilpasset opplæring AS

Utgivelsesår 2023

Format Innbundet

ISBN13 9788269295702

EAN 9788269295702

Språk Bokmål

Sider 96

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket