Det lagar seg nok

et tidsbilde

dikt

av (forfatter).

Allgrønn Okkenhaug 2022 Falset

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Sigrun Okkenhaug (1889 - 1939) vokste opp på «Bakkehuset» ved Levanger som datter av Maria og Arne Vestrum. Hun giftet seg tidlig med Fredrik Okkenhaug (1880 - 1960) og paret fikk 11 barn, hvorav 10 vokste opp og 9 stiftet familie.

Sigrun var bondekone, forfatter og aktiv bl.a. innen kvinne- avholds- og målrørsle. Som forfatter er hun mest kjent for sine barnebøker, men hun skrev også noveller, essays og enkelte dikt som ble utgitt i blader og magasiner.

Eldste sønn Paul var organist og komponist i tillegg til å være bonde. Nest eldste sønn Arne var ansatt i NRK. Han disponerte skrivemaskin og maskinskrev flere av Sigruns manuskripter på fritiden. Paul og Arne døde begge i 1975. Arne etterlot seg flere arkivmapper med personlige brev og notater. I en av disse mappene befant det seg en mengde av Sigruns håndskrevne, fra før mest ukjente dikt.

For noen tid siden ble denne mappen utlånt til Erling og senhøsten 2021 gitt videre til Johan for gjennomsyn. Derved kom ideen om å sortere og utgi diktene til glede for Sigruns etterkommere. Johan har sortert mappen som viste seg å inneholde 97 dikt, forløpende skrevet i 3 små hefter og mer sirlig på enkeltstående større ark. I heftene fantes en del overstrykninger av enkeltord, erstattet med andre ord. Noen av diktene var skrevet 2-3 ganger, et dikt endog 5 ganger.

Det er 68 forskjellige dikt. Senere justeringer og flere versjoner tyder på at Sigrun selv anså (en del av) diktene som uferdige. Selv om kvaliteten nok er varierende, har vi valgt å ta med alle de 68 diktene for å gi et bilde av Sigruns univers på den tiden.

Noen av diktene har ikke tittel. Da har vi valgt å bruke de første ordene i diktet som tittel. De fleste diktene er skrevet i perioden 1912 - 1917. Noen av dem er nøyaktig datert og med bladet diktet var tenkt å sendes til i parentes - f.eks. bladet «Magne». Diktet «Dei fire aarstider» var med i Sigruns første barnebok «Vesle Gunnar og dei andre» (1919).

Bokdetaljer

Forlag Allgrønn Okkenhaug

Utgivelsesår 2022

Format Falset

ISBN13 9788277620060

EAN 9788277620060

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 92

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket