Nyhetsåret 2017 ble fremfor alt preget av Donald Trump og hans Twitter-konto. USAs 45. president skrev i løpet av året over 2300 Twitter-meldinger, med blant annet påstander om falske nyheter, at Obama hadde avlyttet ham og at etterforskningen av hans tilknytning til Russland var den største heksejakten i historien. Det var en helt ny måte for en statsleder å formidle politikk på. 2017 var også et særs dårlig år for ekstremistene i IS, da de ble jaget fra sine siste bastioner, Raqqa i Syria og Mosul i Irak, til ufattelige menneskelige kostnader. Året avsluttet med en stor, Vesten-omspennende kampanje mot seksuell trakassering, #metoo. I Norge fikk Erna Solberg fornyet sitt mandat etter valgseieren i september, selv om Senterpartiet var partiet som gikk sterkest frem, med sin motstand mot sentralisering. Med seieren på 400 meter hekk sikret Karsten Warholm det første norske VM-gullet i en løpsøvelse siden Ingrid Kristiansen i 1987. Både håndballguttene og håndballjentene tok VM-sølv, noe også syklisten Alexander Kristoff gjorde på hjemmebane i Bergen.
Forlag Bertmark
Utgivelsesår 2018