Det han vil si dem : scenetekster ; Pil-og-bue-gutten ; Jesu oppstandelse og død ; Som på natten ; Der han har reist tilbake fra

av (forfatter) og Berta Őszike Sipos (medarbeider).

Transit 2020 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Inneholder følgende stykker: Det han vil si dem, Pil-og-bue-gutten, Jesus oppstandelse og død, Som på natten, Der han er reist tilbake fra

«Det han vil si dem» handler om en far som vil fortelle de andre noe. De andre vet godt hva dette noe er, men de vil ikke at faren skal fortelle dem det. De er redd han skal falle om. Faren vet også at de andre vet. Men dette noe, som dreier seg om farens sykdomsforløp, er i stadig forandring. Det er alltid noe faren vet som de øvrige ikke har fått med seg.

«Pil og bue-gutten», som vi følger fra han ligger i magen til han flytter hjemmefra, er ikke bare et tilskudd til familien, samtidig med dette tilskuddet oppstår også muligheten for foreldrene å kunne miste ham. Straks et menneske blir til liv er det gammel nok til å dø. Og kanskje foreldrene har en forhistorie angående dette?

«Jesus oppstandelse og død» Jesus våkner fra graven og utenfor står soldaten. Han fører Jesus tilbake til Pilatus som, for andre gang, dømmer ham til korsfestelse. Jesus dør så på korset, står opp igjen og føres for tredje gang til Pilatus. Det hele gjentas i en evig sirkel, og underveis blir vi vitne til en kamp mellom kristendom og humanisme.

I «Som på natten» har Han og Henne kjøpt teaterbilletter før de har skaffet seg barnevakt. Heldigvis stiller Bestemor gledelig opp, men denne gale rekkefølgen peker likevel ut retningen for kvelden.

«Der han er reist tilbake fra» handler om å ønske seg tilbake til et tidligere stadige i livet. En familie skal flytte inn i et nytt hus, men Sønnen vil ikke flytte fra barndomshjemmet. Straks får han støtte fra faren.

Forordet er skrevet av Sipos Berta oszike, som har skrevet masteroppgave om Brattbergs stykker

Bokdetaljer

Forlag Transit

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788275964241

EAN 9788275964241

Språk Bokmål

Sider 401

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket