Det guddommelige jeg

nyreligiøsitet og religiøse strømninger i moderne ungdomskultur

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2003 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken innleder med en innføring i nyreligiøsitet før den beskriver nye religiøse bevegelser, som New Age, gurubevegelser, okkultisme, satanisme, teosofi og antroposofi. Bokens tredje del vurderer ungdomskulturelle trender og ikoner som rap og hip hop, Black Metal, X-generasjonen, Ringenes Herre, Harry Potter, Madonna og Satyricon i lys av religiøsitet og åndelig søking. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Nye religiøse bevegelser og åndelig søkning er en viktig del av vårt moderne samfunn. Med fokus på samtidsperspektivet gir Det guddommelige jeg innblikk i nyreligiøsitet. En spenstig sammenkobling mellom nyreligiøsitet og religiøse strømninger i moderne ungdomskultur og populærkultur gjør dette til en bok for alle. Kvalvaag setter fenomener vi møter daglig inn i en spennende sammenheng som gjør det underlige mer forståelig. Boken innleder med en kortfattet innføring i nyreligiøsitet før den beskriver nye religiøse bevegelser, som New Age, gurubevegelser, okkultisme, satanisme, teosofi og antroposofi. Bokens tredje del skiller den vesentlig fra andre bøker om emnet ved at ungdomskulturelle trender og ikoner som rap og hip hop, Black Metal, X-generasjonen, Ringenes Herre, Harry Potter, Madonna og Satyricon blir vurdert i lys av religiøsitet og åndelig søking. Robert W. Kvalvaag er cand.theol. og har også studert religionshistorie og vært stipendiat i bibelfag ved Menighetsfakultetet. Han har undervisningserfaring fra ungdomsskolen og er nå førstelektor i KRL ved Høgskolen i Oslo. Kvalvaag har også skrevet boken Fra Moses til Marley og publisert en rekke artikler i norske og utenlandske tidsskrifter.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2003

Format Heftet

ISBN13 9788276749779

EAN 9788276749779

Språk Bokmål

Sider 147

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

I Norge spiller satanistinfluert rock en ikke ubetydelig rolle i deler av ungdomskulturen. Det dreier seg primært om utøvere innen sjangeren black (eventuelt death) metal. "Metal" er en paraplybetegnelse som dekker flere underkategorier innenfor tung gitarbasert rock, og "svartmetall" er en av disse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket