Bind 2 inneholder kapitlene 9 til 16: Fordøyelsesorganene, utskillelsesorganene, hormonsystemet, nervesystemet, sanseorganene og bevegelsesapparatet. Kapittel 9 i Det friske mennesket handler om fordøyelseskanalen, spyttkjertlene, bukspyttkjertelen og galleveiene, mens leverens bygning og funksjon omtales i kapittel 10. Kapittel 11 er viet utskillelsesorganene, altså nyrene og urinveiene, mens de hormonproduserende organene blir gjennomgått i kapittel 12. Nervesystemet er tema for kapittel 13, mens kroppens spesialiserte sanseorganer - øyet og øret - blir beskrevet i kapitlene 14 og 15. Kapittel 16 tar for seg bevegelsesapparatet, altså knokler, ledd og skjelettmuskulatur. Det syke mennesket beskriver sykdomstilstander i de samme organsystemene, altså sykdommer i fordøyelseskanalen (kapittel 9), leversykdommer (kapittel 10), nyre- og urinveissykdommer (kapittel 11), hormonelle forstyrrelser (kapittel 12), nervesykdommer (kapittel 13), øye- og øresykdommer (kapitlene 14 og 15), og endelig sykdommer i bevegelsesapparatet (kapittel 16).
Forlag Akribe
Utgivelsesår 2005
Format Spiral
Serie Det friske og det syke mennesket I-VI. Bindene selges også enkeltvis
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.