Bøkene tar for seg grunnleggende biologi og medisin. Det friske mennesket I gir ei innføring i helsefaglig tenkning, går gjennom kroppens grunnleggende byggestein, cellen, beskriver forskjellige typer vev, gir oversikt over kroppens ulike organer og tar for seg arv og evolusjon. Det syke mennesket I går gjennom prinsippene for et klinisk resonnement, grunnleggende førsthjelp, beskriver ulike sykdomsprosesser, viser hvordan undersøkelser gjør det mulig å stille diagnoser, og ser på forskjellige former for behandling, med spesiell vekt på farmakologisk terapi. Bøkene er først og fremst skrevet for grunnutdanninga i sykepleie, men kan også være nyttig for studenter innen andre helsefagutdanninger. Har stikkordregister.
Forlag Akribe
Utgivelsesår 2009
Serie Det friske og det syke mennesket I-VI. 2. utg. Bindene selges også enkeltvis
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.