Det første møtet

sanger av Edvard Grieg

av (komponist), Eli N. Aga (redaktør), Unni Løvlid (redaktør) og Snøfrid Hunsbedt Eiene (illustratør).

Wigestrand 2007 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Første del av boken inneholder sanger komponert av Edvard Grieg, blant annet Ved Rondane, Kveldssang for Blakken og Veslemøy. Andre del inneholder folketoner fra ulike land, blant annet Somalia, Sri Lanka og Island. Boken er et bidrag til 100-årsminnet for Edvard Griegs død.

Utgivelsen av "Det første møtet" er en del av Stavanger2008-programmet "Stemmens år" i 2007. Stavanger2008 vil med denne boken bidra til den nasjonale og internasjonale markeringen av 100-års minnet for Edvard Griegs død. Det er viktig å gi Edvard Griegs tonesetting av store norske forfattere videre til nye generasjoner. Bokens første del inneholder barnesanger komponert av Edvard Grieg, mens andre del inneholder et utvalg internasjonale barnesanger, et redaksjonelt valg i Edvard Griegs ånd og i tråd med hans humanistiske verdier. For å tilpasse materialet til aldersgruppen 8-12år, og musikkundervisning i skolen, er toneartene endret i forhold til Griegs originalmanuskripter, og klaverarrangementene er omarbeidet til besifring.

Forlag Wigestrand

Utgivelsesår 2007