Det flyvende bord

eventyr i syv afdelinger

av (forfatter) og Arnold Thornam (illustratør).

Gabriel Scott selskabet 2019 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Det flyvende bord kom første gang ut i 1905 med undertittel «Eventyr i syv afdelinger», med tegninger av Arnold Thornam, og i 1954, 49 år senere, i en omarbeidet og videreutviklet utgave, uten illustrasjoner. I et forord til denne siste utgaven sier Scott at 1905-utgaven var ment som en barnebok, men at innholdet pekte ut over barnebokens snevre ramme. Den har enkelte makabre trekk som snarere bringer tanken hen på brødrene Grimms eventyr enn på norsk eventyrtradisjon, og den har også sterke allegoriske elementer som er lite forenlige med en bok beregnet for barn. I det samme forordet sier han at «eventyret lot meg ikke i fred i sin opprinnelige form», og i en alder av 80 år gir han derfor ut boken «skrevet om for voksne». Dette skulle bli den siste boken fra Scotts hånd og en verdig avslutning på et 60 år langt virke som forfatter. I den nye boken er de allegoriske elementene utvidet, og den viser et sterkt slektskap med «Det gyldne evangelium» og kanskje særlig med «Fergemannen». En rød tråd gjennom Scotts forfatterskap er verdien av nøysomhet og at menneskene skal vise godhet mot hverandre. «Det flyvende bord» fra 1954 kan oppfattes som Scotts åndelige testamente, hvor han peker ut menneskehetens og samfunnets vei videre, slik han mener den bør være.
Scottselskabet har valgt å utgi begge bøkene i ett bind, både for at den interesserte leser skal kunne sammenligne dem, og for å unngå forveksling mellom to like titler.

Bokdetaljer

Forlag Gabriel Scott selskabet

Utgivelsesår 2019

Format Heftet

ISBN13 9788292046609

EAN 9788292046609

Språk Bokmål

Sider 124

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket