Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I denne boken drøfter forfatterne hvordan vi kan arbeide systematisk med bekymringssituasjoner. Ved hjelp av en arbeidsmodell beskrives fasene i arbeidet fra bekymring til profesjonell atferd. Boken inneholder en systematisk framstilling av hvordan vi kan kartlegge og vurdere bekymringssituasjoner, og beskrive aktuelle hjelpetiltak. Barnehagens rolle som formidler av hjelp drøftes inngående med henvisninger til aktuelle lovbestemmelser. Boken er primært rettet mot studenter, barnehagepersonell og ansatte i SFO og småskolen. Men også barnevernsarbeidere som arbeider med barn og unge vil ha nytte av den. Med litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Når du arbeider med barn, møter du fra tid til annen barn du blir bekymret for. Du vet ikke helt hvorfor, men du føler mer eller mindre bevisst at "Det er noe med den ungen!" Denne usikkerheten kan føre til passivitet. I denne boken drøfter forfatterne hvordan vi kan arbeide systematisk med bekymringssituasjoner. Ved hjelp av en arbeidsmodell beskrives fasene i arbeidet fra bekymring til profesjonell atferd. Boken inneholder en systematisk framstilling av hvordan vi kan kartlegge og vurdere bekymringssituasjoner, og beskriver aktuelle hjelpetiltak. Barnehagens rolle som formidler av hjelp drøftes inngående med henvisning til aktuelle lovbestemmelser. Boken er primært rettet mot studenter, barnehagepersonell, barnevernsarbeidere, og ansatte i SFO og småskolen, men alle som arbeider med barn og familier vil ha nytte av denne boken. Clas Jostein Claussen er førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo, avdeling for lærerutdanning. Han har arbeidet med forskning, utviklingsarbeid og undervisning innenfor feltene barns rettigheter og barnevern. Han har utgitt bøkene Hvis jeg var voksen, Barn i Norge og Barns synspunkter. Claussen arbeider også som sakkyndig i barnesaker. Kari Trøften Gamst er spesialpedagog, dr. polit og spesialrådgiver ved Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging, Region Øst. Åse Langballe er formidlingsleder og forsker ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress. Hun er spesialpedagog med doktorgrad innen temaet "Barn som vitner". Anne Sagbakken hadde embetseksamen i pedagogikk, og var ansatt som førsteamanuensis ved Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo. Anne Sagbakken døde i september 2006.
Forlag Sebu forl.
Utgivelsesår 2010
Format Heftet
ISBN13 9788291529325
EAN 9788291529325
Språk Bokmål
Sider 273
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket6 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket