Det ble ufarlig å tegne et hus

hvordan kan læremidler for et datategneprogram utformes for å fremme læring?

hva fremmer læring?

hva hemmer læring?

av (forfatter).

Sundførs byggfagkurs 2009 Spiral

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Heftet er forfatterens masteroppgave i yrkespedagogikk ved Høgskolen i Akershus 2009. Oppgaven handler om hans mastergradprosjekt Grethes hus, som er en serie hefter som beskriver hvordan man tegner et hus og er laget for å gi elever og studenter innen relevante fag en innføring i datategneprogrammet ArchiCAD. Forfatteren tar for seg arbeidet med heftene, og hvordan de fungerer i praksis. Han gjør rede for teori og metode, og presenterer funnene han har gjort. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Problemstilling: Hvordan kan læremidler for et data-tegneprogram utformes for å fremme læring? - Hva fremmer læring? - Hva hemmer læring? Forfatteren er tegnelærer på Fagskolen i Oslo. Et behov for lærebøker som raskt kan gi studentene kompetanse i datategneprogrammet ArchiCAD, har ført til laging av egne opplæringshefter. Disse heftene "Grethes Hus", selger til både studenter og arkitekter over hele landet. Hvorfor har de blitt en slik suksess? I denne masteroppgaven skriver studenter logg om sine læringsopplevelser, forfatteren driver deltakende observasjon og har også intervjuet arkitekter og tegnere. Teori er tatt fra to hovedtemaer: - Læringsteori og - Teori om bilders og skrift i tekster. Innimellom de mer opplagte konklusjonene (man lærer best av å gjøre oppgaver), kommer mer uventete resultater: De ørlitt slurvete, utålmodige leserne får raskere og bedre læringsutbytte enn de nøyaktige, mer perfeksjonistiske leserne. Bruk av mange instruerende illustrasjoner i farger, med kort forklarende tekst gir også god læring, mener informantene. Illustrasjonene kan også hjelpe på læreprosessen i ettertid, ved at man kognitivt har koplet illustrasjon og problemløsningsteknikk.

Bokdetaljer

Forlag Sundførs byggfagkurs

Utgivelsesår 2009

Format Spiral

ISBN13 9788282410038

EAN 9788282410038

Språk Bokmål

Sider 137

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket