Desember er en roman om en aldrende manns krise, om kjærlighet, samhørighet og død. Og det er fortellingen om to byer, Bucuresti og Chicago - to forskjellige verdener. I den ene hersker et system basert på frykt og løgn; i den andre har likgyldighet, oppgitthet og angst fått dominere, og oppløsning og kaos er blitt resultatet. I Vest som i Øst er det rettssikkerheten og menneskeverdet som står på spill. En gråkald desember-måned i Bucuresti gir den amerikanske professoren Albert Corde tid til både tilbakeblikk og ettertanke.
Utgivelsesår 1990
ISBN13 9788203164439