Da Napoleon reiste på felttog til Egypt på slutten av 1700-tallet, hadde han foruten de militære styrkene også med seg ei stor gruppe vitenskapsfolk. De studerte og lagde oversikter over Egypts kultur, flora og fauna. Boka inneholder et utvalg av innførslene fra disse katalogene.
Parallell tittel Beschreibung Ägyptens Description de l'Egypte
Forlag Taschen
Utgivelsesår 2001
Serie Icons
Omtalt sted Egypt
Språk Flerspråklig Fransk Engelsk Tysk
Utstillingen Egypt i bevegelse på Kulturhistorisk museum er over. Denne boka gjengir bilder fra utstillingens viktigste gjenstand: Verket som Napoleon fikk laget over egyptiske kulturminner i forbindelse med sitt mislykte felttog i 1799. Originalverket i stort folioformat er imponerende. Denne boka er svært forminsket og kan bare gi et beskjedent inntrykk av hva franskmennene fikk utført på denne ekspedisjonen. Trykkvaliteten er helt utmerket som ellers i denne rimelige bokserien fra Taschen.