Der skoen trykker

veien til et godt arbeidsmiljø og lavere sykefravær

av (forfatter), Mette Kristin Jørgensen (forfatter), Gunhild Frida Vorren Søndergaard (forfatter), Inge Skråmm (forfatter), Elin Margrethe Fjeldbraaten (redaktør) og Christin Thea Wathne (redaktør).

Gyldendal 2024 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

I denne boken får du praktiske fremgangsmåter for hvordan dere kan bidra til et godt arbeidsmiljø og lavere sykefravær. Der skoen trykker gir innsikt i hvordan dere gjennom bedre partssamarbeid kan jobbe både forebyggende og med deler av arbeidsmiljøet «der skoen trykker». Boken er todelt: I del I får du en grundig beskrivelse av metodikken og konkrete fremgangsmåter for å jobbe med arbeidsmiljø gjennom ledelse, strukturert partssamarbeid og medarbeiderinvolvering. Del 2 viser hvordan Der skoen trykker er forankret i den norske arbeidslivsmodellen. Du får kunnskap om hvordan du kan håndtere spenninger i arbeidsmiljøet ved å komme «bak» enkelthendelsene og ta tak i organisatoriske forhold som bidrar til uheldig samhandling. Boken er nyttig for ledere, ansatte som jobber med HMS og arbeidsmiljø, og studenter. Fordi boken springer ut av Bransjeprogram IA sykehus, egner den seg spesielt godt for ledere, tillitsvalgte og verneombud i sykehus. Metodikken som presenteres i boken, er et resultat av erfaring og læring fra ca. 200 prosesser i 18 helseforetak. Boken er et samarbeid mellom praktikere ved Bransjeprogram IA i sykehus og forskere ved Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) ved OsloMet.

Utgivelsesår 2024

ISBN13 9788205535039