Der døden bor

av (forfatter) og Jørn Roeim (oversetter).

Damm 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

Kjøp boka hos ark.no

"Der døden bor er rett og slett glimrende." Publishers Weekly Den japansk-amerikanske antikvitetshandleren Rei lever godt i Tokyo sammen med sin kjæreste Hugh som er stjerneadvokat. Men også gode dager kan ta slutt. Rei må betale overpris for en tansu, en kommode, som hun har fått i oppdrag å skaffe en kunde. Verre er det at tansuen er noe ganske annet enn det hun i utgangspunktet trodde, og hun føler seg grundig lurt. Dette er bare begynnelsen på vanskelighetene, for noen er tydelig villig til å drepe for å få tak i tansuen. Rei som er en ustoppelig energisk person, prøver naturligvis å få kjøpet hevet og avtaler møte med sin kontaktmann, men rekker aldri å få snakket mer med ham. Når hun kommer til møteplassen, finner hun ham død. Kvalt, sier politiet som etterforsker saken. Men Rei er fast bestemt på selv å finne ut hvilke hemmeligheter tansuen skjuler, og det leder til ytterligere dødsfall og fare for henne selv. Du finner ingen bedre guide i Japan enn Rei. Hun fører oss til både buddhistiske templer, til Tokyos mest fasjonable boområde og antikvitetsgater og lar oss delta i zenmeditasjon, tetradisjon, zenfestival, måltider i hverdagsliv og fest i dagens Tokyo, der gamle tradisjoner og moderne skikker i nyere tid lever side ved side.

Forlag Damm

Utgivelsesår 2004