Den usynlige religionen

av (forfatter) og Gustav Erik Gullikstad Karlsaune (oversetter).

Tapir 2004 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken presenterer en analyse av fagarbeidet i religionssosiologi, og hva den er i stand til å si om den aktuelle samfunnsvirkeligheten. Har personregister.

Omtale fra forlaget

Hva er privatreligiøsitet? Fins det en nyreligiøsitet? Er mennesket religiøst? Er sekularisering religionsløshet? Vil de ikke-religiøse overta scenen? Hva vil skje i kjølvannet av dagens religionsmangfold? Er kirke og teologi på vei ut?
Dette er spørsmål som Thomas Luckmann kaster lys over også i dag med den analysen han gjorde for en mannsalder siden i denne boken. Luckmanns analyse av fagarbeidet i religionssosiologi og hva det var i stand til å si og ikke om den aktuelle samfunnsvirkeligheten, skapte en diskusjon om fundamentene i forståelsen av religion som fortsatt pågår. Som klassikerne i sosiologi fokuserer Thomas Luckmann ikke på religionen isolert. Målet er gjennom den å forstå menneskelig livsvirkelighet i dag, i det samspill den er mellom samfunnets sosiale strukturer og enkeltmenneskers daglige livsverden. For å finne et grunnleggende ståsted for sin forståelse av religion . og samfunnet og Selvet . går han tilbake til de universelle betingelsene som ligger i menneskets kroppslige utrustning og bevisstheten.
Boken er med tiden i sin helhet publisert på engelsk, italiensk, spansk, japansk, tysk og kinesisk. I tillegg er deler av den blitt oversatt til andre språk, som nederlandsk og slovensk. Den tyske utgaven fra 1991 hadde et tillegg som utdyper hovedtanken om religion. Det er også med i denne norske utgaven.
Thomas Luckmann er professor emeritus fra universitetet i Konstanz. Tidligere var han professor i Frankfurt a.M. og i New York, ved New School for Social Research. Han har flere æresdoktorater, fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim, og fra universitetene i Ljubljana, Linköping og Trier.
Oversetteren, religionssosiologen Gustav Erik Gullikstad Karlsaune, ved Institutt for arkeologi og religionsvitenskap, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, har i over 30 år beskjeftiget seg med den vitenskapstradisjonen som Thomas Luckmann skriver innenfor, den fenomenologisk funderte sosiologien.

Bokdetaljer

Forlag Tapir

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788251919760

EAN 9788251919760

Språk Bokmål

Sider 160

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket