Boken er skrevet for sykepleierstudenter, men egner seg også for andre helsefagstudenter og kan brukes som oppslagsbok på sykeavdelinger. I innledningen presenteres de viktigste hygieniske prinsippene: håndvask, skille rent og urent, aseptikk og antiseptikk. Det er også kapitler om rent og urent, personlig hygiene og hygienens utvikling. Videre omhandler boken også smittespredning, sykehusinfeksjoner, årsaker og konsekvenser, forebygging og kontroll. Smitteregimer behandles i et eget kapittel. Som tillegg har boken også en oversikt over de enkelte smitteregimene: de viktigste indikasjonene, isoleringsrom, beskyttelsesutstyr, behandling av tøy, utstyr og avfall. Til slutt diskuteres hygieniske prinsipper i sykehus kontra hjemmesykepleie. Her tas det faglige skjønn opp og forhold som er ulike i de to areaene hvor helsepersonell møter pasienten. Boken er rikt illustrert. Bakerst i boken er det ordforklaringer og stikkordregister. Jørn Stordalen er høgskolelektor ved Høgskolen i Agder, Institutt for sykepleie.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 1997
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket12 bokelskere følger dette verket.