Den tyske pasient

besk medisin for Europas viktigste land

av (forfatter).

Aschehoug 2006 Innbundet

Kjøp boka hos ark.no

Tysklands rolle som drivkraft i EU og "motor" i europeisk økonomi gjør at landets problemer før eller senere vil ramme hele kontinentet - etter alt å dømme også Norge. I denne boken tar Jahn Otto Johansen for seg reformene som tvinger seg frem i Europas eldste og best utbygde velferdsstat. Etter den kostbare gjenforeningen har Tyskland rett og slett ikke råd til å opprettholde de velferdsordninger landets borgere - på begge sider av det tidligere jernteppet - har vært vant til å nyte godt av. Utviklingen i retning av en minkende og stadig mer aldrende befolkning gjør problemene desto mer påtrengende, og innvandring er ikke uten videre løsningen. I "Den tyske pasient" bygger Jahn Otto Johansen både på sine omfattende kunnskaper og på sitt nære forhold til tyskere av alle samfunnslag. Forfatteren gir liv til fremstillingen ved å bruke "stambordet" på sine favorittkneiper i Berlin som forankringspunkt. I sine mangfoldige ekskurser herfra samtaler Jahn Otto Johansen med politikere, forskere og kommentatorer, foruten at han trekker veksler på sin omfattende lesning av bøker om tyske forhold, aviser og tidsskrifter.

Utgivelsesår 2006

ISBN13 9788203233920