Den triste mannen på Alexanderplatz

og andre epistler

av (forfatter).

Kolofon 2018 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bredo Berntsen er statsviter og tidligere førstebibliotekar ved Universitetsbiblioteket i Oslo. Han har forfattet og redigert mer enn femti bøker og skrifter, og tallrike artikler. Temabredden er stor. I denne nye bokens epistler tar han utgangspunkt i hendelser og .epi.soder gjennom mange år. Det første som trekkes frem er deltakelsen som tenåring i de såkalte rockeopptøyene i Oslo i 1956. De vakte oppsikt som det første ungdomsopprøret i Norge. Så følger blant annet spennende dykking i Middelhavet, og det fascinerende ved den spesielle provencalske oksesporten. Videre hvordan en merkelig, tilfeldig advarsel berget både ham og en venn fra å kjøre seg i hjel utfor et stup i Jotunheimen!

Vi får også lese om opplevelsen av å være student i det nye faget stat.s.vitenskap. Det var i undervisningsammenheng preget av sær.egne .professorer som lett fikk unge hoder til å lytte; en lykkelig tid før teknifiseringen med powerpoint tok til. Noen epistler handler om sære hendelser i den kalde krigens Berlin og Moskva - og i ørkenlandet Turkmenistan. Vi får også beskrevet møter med personligheter som statsminister Per Borten, miljøvernminister Gro Harlem Brundtland og den tidligere milorg sjefen Jens Christian Hauge. Den siste viste seg å ha interesser - utover sitt velkjente politiske engasjement - som en genuin bibliofil!

Når det gamle og litt sjeldne begrepet "epistel" er brukt i denne boken, er det valgt fordi så meget av det som skildres nettopp har et fortidig preg: Reise på den nå nedlagte valdresbanen, skitur til fjells på treski, røyking på kafeer og restauranter - og en tid hvor bruken av tradisjonelle skrivemaskiner var sevfølgelige kontorhjelpemidler. De siste er jo forlengst passé i en PC-tid som vår!

Ellers må det bemerkes at de fleste av epistlene har relevante illustrasjoner.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2018

Format Heftet

ISBN13 9788230017616

EAN 9788230017616

Genre Biografisk litteratur

Omtalt person Bredo Berntsen

Språk Bokmål

Sider 71

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket