Den termodynamiske arbeidsboken

for de to hundre hjem

av (forfatter).

Kolofon 2006 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken er skrevet med sikte på å demonstrere termodynamikkfagets bredde og anvendelighet ved å fokusere på den underliggende strukturen. Den er ment som en arbeidsbok som til undervisningsformål nødvendiggjør en tradisjonell lærebok. Den er også ment å kunne fungere som en oppslagsbok. Termodynamisk funksjonsteori og likevektslære danner en rød tråd i behandlingen av stoffet. Denne andre utgaven er utvidet med tre kapitler om varmekraftmaskiner, gassdynamikk og entropiproduksjon. I tillegg er det blitt gjort tilføyelser i flere kapitler, blant annet en energibetraktning av uran-fisjon, en utledning av Helmholtz-residualet for Redlich-Kwongs tilstandslikning og et avsnitt om Helmholtz-resonatorer. Med oversikt over figurer, tabeller og symboler, samt en kort biografi over sentrale bidragsytere til faget. Har register og liste over paragrafer.

Omtale fra forlaget

"Den termodynamiske arbeidsboken" gir leseren en grundig innføring i termodynamikk for makroskopiske systemer. Dette skjer med utgangspunkt i en kanonisk teori supplert av relevante beregningseksempler. Sentrale begreper er: Eulers homogenefunksjoner, Legendre-transformasjoner og totalt di?erensial, hvor også de fysikalske aspektene er tillagt stor vekt. Boken er delt inn i 153 paragrafer. Disse kan enten oppfattes som selvstendige avsnitt, eller som én stor oppgavesamling. Emnene er hentet fra fysikalsk kjemi, statistisk mekanikk, gassdynamikk, varmekraft, kontrollvolum, fase- og reaksjonslikevekter og multikomponente blandinger. Bredden og dybden av utvalget er tilpasset studenter på (doktor)ingeniørnivå tilhørende maskin, fysikk og kjemi. Tore Haug-Warberg er utdannet fra Institutt for silikat- og høytemperaturkjemi ved tidligere NTH. Han har en doktorgrad i termodynamiske beregningsalgoritmer og har mange års undervisningserfaring fra høgskole og universitet. Han har også bred erfaring fra industriell forskning (IFE, Norsk Hydro og Yara), hvor han i særlig grad har arbeidet med den teoretiske utformingen av programverktøy for prosessimulering (CADAS, Yasim) og energiregnskap (HERE). Han er i dag ansatt som førsteamanuensis ved Institutt for kjemisk prosesstekno-logi, NTNU. Hovedinteressene er likevektsberegninger og algebraisk representasjon av termodynamiske modeller ved hjelp av objekt-orientert programmering (Ruby).

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788230002056

EAN 9788230002056

Språk Bokmål Flerspråklig Engelsk

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket