Den tause og usynlige volden

hvordan løsrive seg og skape sitt eget frie liv

Norske bøker 2006 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Forfatteren tar utgangspunkt i sine egne dagboknotater og forteller her om hvordan det var å leve i et ekteskap hvor mannen utøver fysisk, men først og fremst psykisk, vold mot kona og de to barna sine. Hun forteller at det at hun til slutt fikk et sammenbrudd og måtte sjukemelde seg, gjorde at hun fikk hjelp og sakte men sikkert kunne skape seg et nytt liv uten den voldelige mannen.

Boka handler om en mor og hennes to barn som opplever i hovedsak, psykisk mishandling av ektemann og far. Moren møter veggen med et brak. Å skrive dagbok blir en livsnødvendighet og god terapi for moren. Samtaler mellom moren, lege og terapeut blir livbøyen som hjelper moren og hennes to barn opp fra dypet. Disse samtalene går som en rød tråd gjennom hele historien, og boken vil derfor også fungere som en viktig hjelp til andre i samme situasjon. Gjenvunnet tro på egne krefter, håp om at det finnes bedre alternativer og en betingelseløs kjærlighet til sine barn, gir moren nødvendig styrke til å vinne sitt livs tøffeste kamp. Bokens viktigste budskap er at det er mulig å reise seg, selv etter et betydelig sammenbrudd.
Om forfatteren:
Mathilde Holm (f. 1965) har de siste årene jobbet som prosjektleder i ulike implementeringsprosjekter i det private næringsliv. Hun er glad i dyr og engasjert i dyrevern og miljøvern. Hun er bosatt på Østlandet, med familie og sine mange dyr.

Forlag Norske bøker

Utgivelsesår 2006