Den stjernesendte

av (forfatter).

Kari Elisabeth Svare 2022 E-bok

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Dette er en fiction-reality roman; blanding av sakprosa og fortelling hentet fra dokumentarfilmer, diktning og selvopplevde episoder. For eksempel var Folkestemmen et av mine mislykka prosjekter. Ellers er de fiktive hovedpersonene skrevet inn i reelle hendelser eller omvendt: En dag fikk jeg uventet visitt fra det ytre rom. Han het Sandaré og slo seg ned på bordkanten. I sofaen lå jeg parkert med håndleddsbrudd. «Hvorfor kommer du hit?» spurte jeg. «Av bekymringsgrunner», svarte han. Hovedpersonen rapporterer hjem. Menneskehetens historiske situasjon betraktes gjennom Sandarés øyne, som blant annet sier: «Denne kloden er vondvakker og vakkervond.» Det varer ikke lenge innen den stjernesendte møter en jordisk kvinne. Dermed oppstår en usedvanlig kjærlighetshistorie, og de to forenes i prosjektet SAMMEN. Paret reiser jorda rundt for å styrke VI-følelsen og tråkker dermed på storkapitalistiske tær. Slikt medfører fare. Vil de to klare å samle mange nok i tide til å slå ring om den eneste kloden vi har? Vi vet alt vi behøver å vite, vi har alt vi trenger, vi kan få det til. Allikevel skjer det stikk motsatte. Jeg begynte for alvor å skrive i 2003. Underveis har bevisstheten om hva som skjer på kloden vår og med den vokst og engasjemtentet likeså. Mest av alt sender jeg innlegg til aviser og har hatt temmelig mange saker på trykk de siste 12 årene. Dette er min 5. bokutgivelse. «Litt som sola selv»; utgitt i 2010 på eget forlag. Et vitnesbyrd over et vennskap, samt en hyllest til nøysomt forbruk.«Den ukjente gravør»; utgitt i 2014 på «Liv» forlag. Ei kommenterende og reflekterende diktbok. «Drømt virkelighet-virkelig drøm»; utgitt i 2016 på «Lyst» forlag. En utviklingsroman om personlig vekst som fører til engasjement den ytre verden. «Sivilisasjonens ulver»; e-bok 2022. Krim som belyser kynisme samt endel aktuelle samfunnsproblemer.

Forlag Kari Elisabeth Svare

Utgivelsesår 2022

Omtalt tid 2010-2019

Boka «Den stjernesendte» kan anbefales. Forfatteren Kari Elisabet Svare maler ut for oss en spennende historie, medrivende og, ikke minst, tankevekkende.
Er dette en samtidskrim med utgangspunkt i våre samfunns- , klima- og miljøproblemer? En kjærlighetsroman? Eller en rapport fra et utenomjordisk besøk som kommer for å hjelpe vår sivilisasjon med å overleve alle våre selvpåførte problemer?
De fleste kjenner godt til de omtalte problemene, og at de slett ikke er løst.
En kvinne, Klarissa, bor alene i et hus, en tomannsbolig. Hun har leid ut andre etasje. Til en mann. Hun vet ikke hvem. Hun sliter på jobben og blir til slutt overtallig. Hun engasjerer seg i samfunnet rundt seg, men vinner ikke fram.
Hvem er denne mannen? Jonathan er gåtefull, ikke opprinnelig norsk. Amerikaner? I utkanten av hovedstaden møtes de.
Er det hele forutbestemt og planlagt? Hvem står i tilfelle bak dette møtet?
De to har mange felles tanker og vyer som de utforsker og diskuterer.
På hver sin side skriver de ned sine opplevelser, Klarissa i sin dagbok, Jonathan i en tankerapport som
overføres til utenforstående via tankens kraft.
Historien spinner videre. De to, Jonathan og Klarissa, reiser jorden rundt og danner fellesskapet – SAMMEN.
Etter hvert blir det en verdensomspennende organisasjon med en alternativ livsførsel som mål.
Et overvåkningsorgan blander seg inn. Spenningen stiger. Etterretningen er på sporet, tett på, men forvirres av et konglomerat av tåkelegging.
Historiske hendelser beskrives og påvirker romanens forløp. Våre egne autoriteter og sterke motkrefter i samfunnet vårt er stadig i stand til å sette kjepper i hjulene for en løsning.
Finnes det krefter som kan bistå oss i å løse alt dette? Eller gode krefter fra verdensrommet der ute som er i stand til å hjelpe oss?
Klarer vi å berge vår vakre klode? Eller seiler vi videre vår egen sjø mot vår selvpåførte undergang?

Oslo 7.11.22
Ole Hermod Henriksen