Daniel og Karl er to litt slitne snekkere som sammen driver et rufsete taktekkerfirma der arbeidsmiljølov og momsregnskap er for fremmedord å regne. De havner i politiets søkelys etter en dårlig timet ildspåsettelse og et svært uforutsett likfunn. Fra nå av gjelder det å manøvrere seg unna systemet og ikke gi etter for paranoiaen. Det dreier seg om hvem som kan tøye systemets logikk lengst.
"Akkurat nå flyter vel tankene rundt i hodet på Karl og alle mulige forbindelser blir prøvd ut; når han er klar vil det komme ut i en lang tale. Han hoster litt og ser på meg, jeg nikker et klarsignal. Innimellom taleremsene oppstår det pauser, ofte midt i setningene, fordi han er redd for å glemme alle momentene. Etterpå er det min tur, han forventer at jeg skal veie det han sier, komme med en prioriteringsliste eller handlingsplan, slik at han kan flyte videre i spekulasjonene sine."
Taktekkerne Daniel og Karl havner i politiets søkelys etter en dårlig timet ildspåsettelse og et svært uforutsett likfunn. Fra nå av gjelder det å manøvrere seg unna systemet og ikke gi etter for paranoiaen. Det dreier seg om hvem som kan tøye systemets logikk lengst. Det hele satt i scene i et rufsete håndverkermilø, fortalt med sleivete intelligens, særegne observasjoner og skeiv humor.
.Det er ikke lett for en mann å uttrykke følelser, i hvertfall ikke for en håndverker som ikke har en hammer i nærheten..
Utgivelsesår 2001
ISBN13 9788205297821
EAN 9788205297821
Omtalt sted Oslo
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.