Den siste vindussjiraffen

av (forfatter) og Kari Kemény (oversetter).

Spartacus 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka er bygget opp som et leksikon fra a til z. Forfatteren skildrer sin oppvekst bak jernteppet i Ungarn og sine opplevelser fra demonstrasjonene som endret de østeuropeiske diktaturene. Han foretar ei reise i mentalitet og geografi, der fortid og nåtid, drøm og virkelighet, naivitet og kynisme veves sammen til et tablå som viser de siste 30 årenes Øst-Europa fra innsida.

Omtale fra forlaget

1989: Jernteppet faller, det er slutten for kommunistregimet i Ungarn. Samme år uteksamineres Péter Zilahy fra skolen. På 90-tallet reiser han rundt i et Øst-Europa preget av demonstrasjoner og store omveltninger. I Den siste vindussjiraffen skildrer Zilahy sin oppvekst bak jernteppet og sine opplevelser fra demonstrasjonene som endret de østeuropeiske diktaturene. Boken er basert på barneleksikonet Vindu.Sjiraff, der det første ordet var «vindu» og det siste «sjiraff». «Vindussjiraffen» forklarte alt som fantes, alt var som det skulle være, og problemer ble alltid løst. I Zilahys vindussjiraff veksler det mellom morsomme oppveksterindringer og beskrivelser av å bli slått med stormpolitiets batonger.

Zilahy foretar en briljant reise i mentalitet og geografi, der fortid og nåtid, drøm og virkelighet, og naivitet og kynisme veves sammen til et fargesterkt, impresjonistisk tablå som viser de siste 30 årenes Øst-Europa fra innsiden.

Den siste vindussjiraffen utkom for første gang i 1998. Den har vunnet mange priser og har fått svært positiv mottakelse av kritikere og publikum. Boken er hittil oversatt til 19 språk.

Bokdetaljer

Forlag Spartacus

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788243003798

EAN 9788243003798

Genre Personlige beretninger

Omtalt tid 1960-1999

Omtalt sted Øst-Europa

Språk Bokmål

Sider 177

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket