Den røde jords folk er en annerledes indianerbok om jenta Skjulte Då som lever en sorgløs barndom under mormor Grå Måkes kjærlige og kyndige innflytelse. Men barndommens trygge tilværelse får en brå slutt da blåjakkene tvangsflytter mesquakiefolket til et reservat i Kansas. Der forsøker de hvite å ta fra dem deres skikker og kultur. Men mesquakiefolket vil ikke dø. De nekter å godta reservatlivet og vender tilbake til Iowa-landet og mormor Grå Måke, som hele tiden har holdt seg skjult for de hvite. Lydbok.
Forlag Lydbokforlaget
Utgivelsesår 1991