Den nordnorske fiskarbonden

av (illustratør) og Petter Snekkestad (forfatter).

Forenkla forlag 2022 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

En levendegjøring av det tradisjonelle kystfolket!

I denne boka får du se fiskarbonden - på gården, på Lofothavet, i utmarka, på martnad, fest og krambu samt på vei til Bergen med jekt. Den meget kunnskaps..rike illustratøren Leidulf Olsrud har tegnet over tusen tusjtegninger fra fiskarbondelivet fire-fem-seks generasjoner tilbake. Noen er brukt i kultur.historisk litteratur, mange er ikke tidligere offentliggjort. De rundt 340 beste er samlet i denne definitive og høyst visuelle boka om det folket så mange av oss er etterkommere av.

En fiskar i bukser - en bonde i stakk. Det er en den nordnorske fiskarbonden.

Fiskarbonden fant sin næring i sjøen og jorda. For et par hundre år siden var nær sagt hele kystbefolkninga nordpå fiskarbønder. Men hvem var de? Her møter du fiskarbonden i torvonna, til tings og på fest. Store deler av året var karfolket borte - de fisket på Lofoten eller på Finnmarka. De seilte jekt til Bergen. På gården styrte kona. Fjøsstell, barnepass, husflid og heimfiske fylte hverdagen hennes.

Med historisk innsikt har Leidulf Olsrud i sine tegninger gjenskapt leve.måten til en befolkning i ytter.kanten av Europa fra omkring 1600 til 1950.

Arkeologen Petter Snekkestad har samlet stoffet og skrevet tekstene til den store bildefortellingen om det nordnorske fiskarbondelivet.

Boka «Den nordnorske fiskarbonden blir lansert i juli 2022 på Jektefartsmuseet i Bodø og deretter en rekke andre steder.

Forlaget lager også en utstilling om fiskarbonden som ledsager lanseringene og deretter vil vandre rundt på museene i nord.

Boka inndeholder ca. 340 tegninger fordelt på 272 sider i format 20 x 23,5 cm. Korte tekster ledsager tegningene. Boka er vakkert utformet i stivbind med røfft, strie.liknende overtrekk. Den er trykt på solid, svanemerket papir.

Bokdetaljer

Forlag Forenkla forlag

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788269044287

EAN 9788269044287

Omtalt tid Nyere tid

Omtalt sted Nord-Norge

Språk Bokmål

Sider 270

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket