Etter en oversikt over Shakespeares liv og renessansens teater, føres vi inn i forfatterskapet fra forskjellige innfallsvinkler. Det dreier seg om fellestrekk og ulikheter i komedier og tragedier, og vi får følge motivenes vandring fra virkeligheten og litteraturen inn i stykkene. Men først og fremst er forfatteren opptatt av å vise oss de ulike tilnærmingene Shakespeare har til det menneskelige, til de egenskaper som konstituerer typer og individer, til personers forhold til hverandre, til tidsaspektet, til kjærligheten. Med register.
Professor Kristian Smidt, nestor i norsk Shakespare-forskning, har skrevet denne dyptloddende og inspirerende gjennomgåelsen av forfatterens dikt og drama. Etter en oversikt over Shakespeares liv og renessansens teater føres inn i forfatterskapet fra ulike innfallsvinkler. Det kan dreie seg om fellestrekk og ulikheter i komedier og tragedier, og vi får følge motivenes vandring fra virkeligheten eller litteraturen inn i stykkene. Men først og fremst er Kristian Smidt opptatt av å vise oss de ulike tilnærmingene Shakespeare har til det menneskelige, til de egenskaper som konstituerer typer og individer, til personers forhold til hverandre, til tidsdimensjonen, til kjærligheten. Hele tiden får vi treffende eksempler fra skuespillene eller sonettene. Alt i alt vil boken gi leseren større forståelse for og større glede av Shakepeares verk.
Utgivelsesår 2000
ISBN13 9788203183645