Den lille boken om Gucci

historien om det ikoniske motehuset

av (forfatter) og Marie Lexow (oversetter).

Memo 2023 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Uforglemmelige vesker, sexy annonser og et kaldblodig mord. Guccis historie er mildt sagt spennende og dramatisk, samtidig som den rommer noen av vår tids elskede designklassikere.

Lite visste nok Guccio Gucci at den beskjedne skinnvarebutikken han startet i Firenze i 1921, skulle bli et av verdens mest luksuriøse motehus. Han var selv sønn av en buntmaker, og lagde i starten for det meste sadler og annet hestetilbehør, elsket av britiske aristokrater.

Denne vakre, gjennomillustrerte boken beskriver hvordan familien stod i konflikter, krangling og krigstid - for deretter å gjenoppstå som en gigant på 1990-tallet, da Tom Ford som ved et trylleslag snudde det vaklende motehuset. Under Alessandro Micheles ledelse satte Gucci sitt preg på gatemoten og fikk en ny generasjon fans. Over hundre utvalgte bilder i boken viser frem Guccis banebrytende og sensuelle design, og bekrefter Guccis posisjon som et av de heteste og mest innflytelsesrike motemerker i vår tid. Dagens Gucci har tatt store steg bort fra merkets opprinnelse, og er en dominerende faktor i alt fra gatemote, rappere og tusenårsgenerasjonen.

Bokdetaljer

Forlag Memo

Utgivelsesår 2023

Format Innbundet

ISBN13 9788293493884

EAN 9788293493884

Omtalt sted Italia

Omtalt person Gucci (motehus) Guccio Gucci

Språk Bokmål

Sider 160

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket