Boka gir en beskrivelse av islams opprinnelse, tar for seg hva muslimer tror, og ser på hvordan deres tro former holdninger, verdensbilde, dagligliv og kultur. Formålet med boka er å gi ei oversikt over islams trorslære og praksis for å hjelpe kristne til å dele sin tro med muslimer. Har litteraturliste.
Denne fascinerende lille boken om islam er uunnværlig for kristne som ønsker å forholde seg til muslimer på en ærlig og tillitsvekkende måte, og som samtidig gjerne vil vitne for dem om sin tro. Forfatteren gir en enkel beskrivelse av islams opprinnelse, hva muslimer tror og hvordan deres tro former holdninger, verdensbilde, dagligliv og kultur. Et sant og troverdig vitnesbyrd om Kristus kan bare gis på bakgrunn av kjennskap og respekt og må formidles med innlevelse og kjærlighet. «Formålet med boken er å gi en oversikt over islams troslære og praksis for å hjelpe kristne å dele sin tro med muslimske venner og naboer på en god måte.». Patrick Sookhdeo. Patrick Sookhdeo er direktør ved Institute for the Study of Islam an Christianity, en kristen forskningsinstitusjon som spesielt arbeider med spørsmål knyttet til kristne minoriteter i muslimske land. Forfatteren har doktorgrad fra London University`s School of Oriental and African Studies og fra Western Seminary, Oregon, USA.
Forlag Kabb
Utgivelsesår 2005