Boken tar for seg hvordan ølbrygging foregår, beskrivelse av ulike ølsorter og en innføring i ølets historie og ølsmaking. Her blir også norske bryggerier og brygghus presentert. Har ordliste og litteraturliste.
En skål for det beste ølet i verden . de gyldne dråpene fra norske bryggerier! Norske ølkjenneres favorittbok. Den komplette guiden til norsk øl og ølhistorie. Ølvennene Hylje Mortensen og Vidar Johnsen skjenker her av sin uuttømmelige kunnskap om gudedrikken, fra vikingenes mjød til dagens rike utvalg av tradisjonelle og nye ølsorter. Bli kjent med norske bryggerier og bryggerihistorie, lær deg ølsmakingens finesser, hva som kjennetegner de ulike sortene, og hva slags mat de passer til. Dette er en bok som bør finnes hjemme hos enhver ølvenn. Hylje Mortensen har tidligere skrevet boka Dessert, øl og vin, samt en rekke artikler i blad og aviser. Vidar Johnsen, leder i Norøl, har skrevet en rekke artikler i tidsskrifter og bøker.
Forlag Tun
Utgivelsesår 2009
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.