Den kommunale mellomlederen

selvstendig lagspiller

av (forfatter), Are Vegard Haug (forfatter), Linda Hye (forfatter) og Morten Øgård (forfatter).

Fagbokforlaget 2021 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

I denne boka inviteres leseren med på en oppdagelsesreise i kommunen. Temaet er hverdagshelter - mellomledere i kommuneorganisasjonen: rektorer, barnehageledere, ledere for tekniske tjenester, helsestasjoner, pleie- og omsorgstjenester, mv. Boka kan leses på flere plan: For det første som en serie av eksempler på hvordan ledere løser oppdrag i krevende situasjoner i den kommunale hverdagen. Sentrale områder er organisasjonsutvikling, rekruttering av nøkkelmedarbeidere, samspillet med folkevalgte og etiske utfordringer. For det andre som praktiske anvisninger i hvordan kommuneorganisasjonen kan utforskes for å avdekke mer enn det som møter det blotte øye - leseren får en innføring i teorier og metoder som utvikler «det indre blikk» for mellomlederens betydning. For det tredje som veikart for fremtidskommunen og transformative mekanismer. Boka er skrevet for studenter i ledelsesfag og kommunalkunnskap på universitets- og høyskolenivå. Den er nyttig som kurslitteratur i etter- og videreutdanning, og passer godt for alle som interesserer seg for leder- og organisasjonsutvikling i offentlig sektor.
Harald Baldersheim er professor emeritus ved Universitetet i Oslo. Han har som forsker og rådgiver fulgt organisasjons- og demokratiutviklingen i kommunene gjennom flere tiår. Are Vegard Haug er seniorforsker ved Velferdsforskningsinstituttet NOVA ved OsloMet og Senter for anvendt kommunalforskning (SAKOM) ved Universitetet i Agder. Han har bl.a. forsket på digitalisering av offentlig sektor og velferdsstatens utfordringer i møte med demografiske endringer. Linda Hye er forsker ved Senter for anvendt kommunalforskning ved Universitetet i Agder og underviser i etter- og videreutdanningsprogrammer for kommunale ledere. Morten Øgård er professor i statsvitenskap og ledelsesfag ved Universitetet i Agder og faglig leder av Senter for anvendt kommunalforskning (SAKOM). Han er leder for det erfaringsbaserte studieprogrammet Master i ledelse, og underviser i flere nasjonale lederprogrammer.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2021

Format Heftet

ISBN13 9788245035612

EAN 9788245035612

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 249

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket