Rådhuset i Haugesund er et eksempel på nyklassisistisk arkitektur, og boken gir informasjon om rådhusets historie, giverne, arkitektene og kunstnerne som har bidratt i utsmykningsarbeidet. Boken har sammendrag på engelsk og tysk. Med kildehenvisninger og litteraturliste.
Haugesund rådhus er Norges fremste eksempel på nyklassisistisk arkitektur, og er kåret til byens vakreste bygg. Rådhuset er tegnet av arkitektene Gudolf Blakstad og Herman Munthe-Kaas, og ble bygget med midler gitt av ekteparet Elisabeth og Knut Knutsen O.A.S. Med sine karakteristiske søyler og kuppel på taket, er Haugesund rådhus et resultat av de sterke inntrykkene arkitektene fikk under et opphold i Italia. "Den italienske drømmen" forteller historien om byggingen av Haugesund rådhus, om giverne, om arkitektene, om parkanlegget og all kunsten både i og utenfor rådhuset. Alle billedtekster og deler av innholdet er oversatt til engelsk og tysk.
Forlag Vormedal
Utgivelsesår 2006