Den hvite flåte

av (forfatter).

Kapabel 2008 Innbundet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er historien om Det Stavangerske Dampskipsselskap sine skip som alle ble tegnet og bygd i tiden 1936 til 1958. Dette er også historien om Ludvig Thorsen, teknisk direktør i DSD fra 1917 til 1953 - mannen som skapte de første av skipene.

Omtale fra forlaget

"Begrepet "Den hvite flåte" oppsto i Rogaland utover høsten 1947 og våren 1948. Det var etter at MS Haugesund var satt i rute mellom Stavanger og Haugesund i juli 1947. Betegnelsen oppsto nokså spontant blant folk og gjaldt i første omgang Stavangerske sine hvite fjordabåter - MS Ekspress, MS Ekspress II, MS Fjorddrott, MS Fjordbris, MS Fjordsol og MS Haugesund. De var hvitmalte og hadde gul skorstein med 3 røde ringer. Riktig elegante, lyse og vennlige. Opprinnelig var de første moderne fjordabåtene til Stavangerske gule med svart skorstein og tre røde ringer. Begge "Ekspressene" og MS Fjorddrott hadde denne fargen i nærmere ti år. Onde tunger ville ha det til at de var malt med mastemaling. MS Haugesund, MS Fjordbris og MS Fjordsol skulle endre på dette. Man besluttet nemlig at disse skulle males hvite. Det ville virke mer moderne Det skulle vise seg vellykket - så vellykket at "Ekspressene" og MS Fjorddrott måtte males hvite de også." En gang var Stavanger og Rogaland kjent over "hele" verden for sine vakre og effektive lokalruteskip. Dette er historien om Det Stavangerske Damskipsselskap sine skip som alle ble tegnet og bygd i tiden 1936 til 1958. Dette er også historien om Ludvig Thorsen, teknisk direktør i DSD fra 1917 til 1953 - mannen som skapte de første av skipene. OM FORFATTEREN: H.C.Lütcherath er født i 1948 og utdannet marineøkonom med spesialisering innen organisasjon og ledelse. Han har bak seg 26 år i Sjøforsvaret som marineoffiser, og har også jobbet flere år i næringslivet. Hans interesse for fjordabåter har ledet til flere artikler om temaet, og nå denne boken. Han er spesielt interessert i den samfunnsmessige siden av skip og fjordabåter, ikke bare tekniske detaljer ved den enkelte båt.

Bokdetaljer

Forlag Kapabel

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788281630215

EAN 9788281630215

Omtalt tid 1900-tallet

Omtalt sted Stavanger

Omtalt person Ludvig Thorsen

Språk Bokmål

Sider 152

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

4 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket