Den gretne marihøna vil ikke dele bladlusene med den blide marihøna. Den gretne marihøna spør om de skal slåss, men da den blide marihøna svarer ja, flyr han sin vei. Han flyr for å finne noen som er store nok til å slåss med, men til slutt kommer han trøtt og sliten tilbake til bladet med bladlusene og den blide marihøna igjen.
Forlag Gyldendal Tiden
Utgivelsesår 1985
Format Kartonert
ISBN13 9788205105829
EAN 9788205105829
Gjentagelse facinerer denne gruppen, og en historie med en enkel rammefortelling med ulikt innhold faller ofte i smak. Det ligger mye spenning og glede i å gjenkjenne et mønster i teksten, og vite hva som kommer. Ofte handler bøkene om hverdagssituasjoner som ligger nærme barnas erfaringer.
Her er noen av de bøkene/seriene jeg synes passer for de yngste. Listen kunne vært kjempelang, men dette er noen av mine favoritter. Det fine med serier for de yngste er at barna kan bli kjent med karakterene gjennom flere korte bøker.