Aamodt gjennomgår i denne boka sentrale psykososiale bidrag om relasjonsarbeid og tar til orde for en større grad av likeverd mellom sosialarbeider og klient. Hun argumenterer for at begreper som tillit, respekt, gjensidighet og anerkjennelse er mer fruktbare som grunnlag for den gode relasjonen til klientene enn begreper som omsorg og støtte. Har litteraturliste.
Boka gjennomgår sentrale bidrag innen relasjonsarbeid og tar til orde for en større grad av likeverd mellom hjelper og klient. Gjennom presentasjonen av egen forskning avdekker forfatteren at begreper som "omsorg" og "støtte" er dårlig egnet som utgangspunkt for gode relasjoner til klientene. I stedet argumenterer Aamodt for at begreper som "tillitt", "respekt", "gjensidighet" og "anerkjennelse" er mer fruktbare som grunnlag for den gode relasjonen til klientene.
Forlag Ad Notam Gyldendal
Utgivelsesår 1997