Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I denne boka diskuterer forfatteren framtiden til monarkiet. Han tar utgangspunkt i "kongehusenes kongehus", det britiske, og undersøker selve fundamentet for det konstitusjonelle kongedømmet som statsform. Han viser hvordan monarkiet sakte har utviklet seg til et samlende symbol, men stiller også spørsmål ved hvor lenge dette vil kunne vare. Har litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Underholdende og kunnskapsrik analyse av monarkiet som sentralt nasjonalt symbol, med utgangspunkt i det britiske kongehuset. I Den forkledte republikk er det selve fundamentet for monarkiet som statsform Grimstad undersøker. Han tar utgangspunkt i "kongehusenes kongehus": det britiske, og viser på en grundig og underholdende måte hvordan monarkiet har kommet til å bli et av de fremste nasjonale symbolene i vår tid. Dette har skjedd gjennom en økt demokratisering og hva Grimstad kaller feminisering, og gjennom kongehusets forhold til arbeiderbevegelsen og massemediene. I 2001 kom hans forrige bok om monarkiet, Hva brast så høyt?, hvor Grimstad stilte kritiske spørsmål til vår tids norske kongehus og dets funksjoner. Carl-Erik Grimstad (f.1952) har bakgrunn som journalist og informasjonsrådgiver. Fra 1990-93 arbeidet han i kongefamiliens stab på Slottet. Han har markert seg som en aktiv debattant når det har vært diskusjoner omkring monarkiet.
Forlag Tiden
Utgivelsesår 2003
Format Innbundet
ISBN13 9788210047657
EAN 9788210047657
Omtalt sted Norge Storbritannia
Språk Bokmål
Sider 279
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket