Den beste dagen på mange år

dagtilbud for personer med demens i Grønn omsorg

av (forfatter).

Aldring og helse 2007 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka er en rapport som tar for seg prosjekter i fem kommuner med tilrettelagte dagtilbud for personer med demens. Den beskriver hvordan kommunene Horten, Vågå, Gjøvik, Kvam og Nordreisa har gjort forsøkt med såkalt grønn omsorg i tilknytning til landbruket, og hvilke erfaringer de har gjort i forbindelse med dette.

Omtale fra forlaget

Behovet for tilrettelagte dagtilbud for personer med demens er stort.. personer med demens som er tidlig i sykdomsutviklingen, opplever ofte tradisjonelle dagtilbud i syklehjem som lite egnet. Man opplever seg selv som for frisk og velfungerende sammenlignet med de øvrige brukerne man treffer i miljøet. Det samme gjelder yngre personer med demens som ofte kan være 15-20 år yngre enn andre brukere. For disse gruppene blir det viktig å prøve ut alternative tilbud der det legges vekt på dagligdagse og tilpassede aktiviteter utenfor et institusjonsmiljø. Målet med prosjektet som omtales i denne rapporten har vært å utvikle et hensiktsmessig dagtilbud for personer med demens innen Grønn omsorg, som også ville sikre arbeidsplasser i landbruket. Dette krevde samarbeid mellom kommunale landbruksetater og helse- og sosialetater, to administrative enheter som ikke hadde erfaring med å samarbeide seg i mellom. Rapporten omtaler prosjekter i fem kommuner og formidler viktig erfaring fra hva som har fungert godt og hvilke utfordringer slike prosjekter møter.

Bokdetaljer

Forlag Aldring og helse

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788280610690

EAN 9788280610690

Språk Bokmål

Sider 120

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket