Den aller nyeste musikks filosofi

etter Adorno

et postmoderne karneval

av (forfatter).

Unipub forlag 2003 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka markerer Adornos hundreårsdag 11. september 2003, og reflekterer over klassisk musikks situasjon ved begynnelsen av det 21. århundre, blant annet ved å anvende Adornos "negative dialektikk". Boka er også et forsvar for postmodernistisk musikk. Har bibliografi og diskografi.

Omtale fra forlaget

Hva har skjedd med klassisk musikk? Hva skjer med den innenfor dagens postmoderne tilstand? Hva kommer til å skje med den i framtiden? 11. september 2003 er det 2 år siden Osama bin Laden, ifølge Karlheinz Stockhausen, laget verdens største kunstverk. Men denne dagen er det også100 år siden Theodor W. Adorno ble født. Han er kjent for sitt musikkfilosofiske forsvar for modernistisk musikk, særlig uttrykt i Philosophie der neuen Musik fra midten av forrige århundre. Siden den gang har det skjedd mye, både innen filosofi og musikk. Modernismen har mistet makt, mens gammel klassisk musikk trues av museumsdøden. Samtidig har en aller nyeste postmodernistisk musikk slått igjennom. Den aller nyeste musikks filosofi markerer Adornos 100-årsdag gjennom et forsøk på å reflektere over klassisk musikks situasjon i dag ved begynnelsen av det 21. århundre, i Adornos ånd, blant annet ved å anvende hans egen .negative dialektikk.. Dette innebærer at boken ikke bare søker å framheve motsatte posisjoner i forhold til Adorno, men den gjør det også gjennom en motsatt framstillingsform. Boken er derfor et forsvar for postmodernistisk musikk, samtidig som forsvaret selv utføres på et gjennomført postmodernistisk vis, gjennom et samspill innenfor et karnevalsk mangfold av de forskjelligste .diskurser,. der spørsmål om sannhet og fiksjon stilles på prøve.

Bokdetaljer

Forlag Unipub forlag

Utgivelsesår 2003

Format Heftet

ISBN13 9788274771352

EAN 9788274771352

Språk Bokmål

Sider 232

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket