Demokrati

vilkår og virkninger

av (redaktør) og Bjørn Erik Rasch (redaktør).

Fagbokforlaget 2004 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatterne tar for seg historiske linjer og aktuelle spørsmål i demokratiteorien. De diskuterer demokratiske styreformer, forutsetninger for og virkninger av demokrati, og forholdene mellom nasjonalisme, økonomisk utvikling, byråkrati, interesseorganisasjoner og demokrati. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Hva kjennetegner demokratiske styreformer? Hva er forutsetningene for demokrati? Hvilke institusjoner er legitime på nasjonalt og internasjonalt nivå om vi vil fremme folkelig deltakelse og ansvarlig styring? Hvilke virkninger har demokratiske ordninger? I boken belyses både historiske linjer og aktuelle problemer innen demokratiteorien. Forfatterne gir brede oversikter over eksisterende litteratur på en rekke felter, og bidrar med selvstendige analyser og vurderinger. Blant annet belyses forholdet mellom rettsstat og demokrati, mellom flertallsstyre og demokrati, mellom utvikling og demokrati og mellom gruppeinteresser og demokrati. Utfordringene våre demokratiske idealer møter ved landegrensene blir også grundig belyst. Fremstillingen spenner fra filosofiske diskusjoner av deliberativt demokrati og kommunitarisme, til empiriske analyser av hvorfor demokratier ikke kriger med hverandre, eller hvordan det er mulig å sikre at politikerne virkelig stilles til ansvar overfor velgerne. Knut Midgaard er professor emeritus ved Institutt for statsvitenskap, Universitetet i Oslo. Bjørn Erik Rasch er professor i statsvitenskap, Universitetet i Oslo.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788245002188

EAN 9788245002188

Språk Bokmål

Sider 391

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket