Rapporten gir et bilde av hvor forskningen om demens og demenssykdommer står, hva man vet om demens og hva man ikke vet. Hele kunnskapsgrunnlaget er dekket, fra definisjoner og forståelse av demensbegrepet til diagnostikk, behandling, omsorg, etikk og helseøkonomi. I tillegg inneholder rapporten en kartlegging av tilbudet til personer med demens i Norge.
Demenssykdommer : en systematisk litteraturoversikt / oversatt fra svensk av Lisbeth Nilsen. Denne rapporten om demens og demenssykdommer er utarbeidet av den svenske Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU), som har gitt tillatelse til norsk oversettelse,. Rapporten gir et nøkternt bilde av hvor forskningen står, hva men vet om demens og hva man ikke vet. Hele kunnskapsgrunnlaget er dekket; fra definisjoner og forståelse av demensbegrepet til diagnostikk, behandling, omsorg, etikk og helseøkonomi. Dette er et viktig dokument som bør brukes av helsetjenesten og helsemyndighetene for å gi personer med dmens og deres pårørende den beste behandling og omsorg som er mulig å gi. I tillegg bør rapporten brukes av bevilgende myndigheter og forskningssamfunnet for å fremme mer og bedre klinisk forskning.
Forlag Aldring og helse
Utgivelsesår 2006