Dejlige Danmark

opplevelser fra kro til kro

av (forfatter).

Genesis 2001 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren har reist rundt på Sjælland og lett fram stedene han beskriver i denne boka. Han byr på anekdoter og historiske godbiter fra de mange hellige kilder, eldgamle klostre og kirker som finnes i området. Les om Broder Rus som ble innsatt som kjøkkensjef på Esrum kloster av selveste Djevelen. Møt spøkelset på Dragsholm Slott. Les om Bjørnstjerne Bjørnson som dro til den lille landsbyen Nørre Asminderup for å skrive novellen Synnøve Solbakken, og om salmedikteren Grundtvig som ble pappa 75 år gammel. Boka inneholder også oppskriftene på noen av de danske kroenes spesialiteter. Med opplysninger om adresser, telefonnummer og åpningstider på kroer, spisesteder, severdigheter og turistinformasjon.

Omtale fra forlaget

Sjælland er Danmarks på sitt ypperste. Det har Øyvind Risvik erfart. Kroer og slott byr på store gastronomiske opplevelser og den dejlige, avslappende danske atmosfæren. På Havgården med sine stokkroser, hvitkalkede vegger og danske porselen, eller på Karen Blixens legendariske Rungstedlund.Innen få kilometer ligger det store muligheter til å finne den roen og det påfyllet en ferie skal gi, både for kropp og sjel. Risvik har lett fram stedene og byr på anekdoter og historiske godbiter fra de mange hellige kilder, eldgamle klostre og kirker som finnes i området.
Les om Broder Rus som ble innsatt som kjøkkensjef på Esrum kloster av selveste Djevelen. Han lagde så god mat at munkene spiste klosteret ut av historien.
Møt spøkelset på Dragsholm Slott. Les om Bjørnstjerne Bjørnson som dro til den lille landsbyen Nørre Asminderup for å skrive novellen Synnøve Solbakken , og om salmedikteren Grundtvig som ble pappa 75 år gammel. Og prøv gjerne oppskriftene på noen av de danske kroenes spesialiteter.

Bokdetaljer

Forlag Genesis

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788247601747

EAN 9788247601747

Omtalt sted Danmark

Språk Bokmål

Sider 150

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket