De ukjente krigsheltene

fra Milorg-lederen Ahlert Horns dagbok 1941-1944

av (forfatter).

E-forlag 2021 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

«Det følger blod i mitt arbeid, og en endeløs sorg og fortvilelse», skrev Ahlert Horn om egen motstandskamp, da det stormet som verst, og venner og bekjente falt i krigen. Hvem var denne distriktssjefen som ledet motstandskampen fra september 1942 og til freden, i nesten tusen dager? Hvordan kunne han lede en hel hær av frivillige, fra Sigdal og Modum i nord, gjennom Eiker-bygdene, Drammen, Lier, Sande, Svelvik og Hurum -
uten en gang å kunne gjøre seg til kjenne? Hvordan kunne han være en tydelig motstandsleder, med Gestapo-sjefen og tyskere som stamkunder i egen forretning? Hvordan greide han å operere fra en skjult kommandosentral i sentrum av Drammen, midt blant tyskere, angivere og gestapister? Hvorfor nektet han å flykte fra en okkupert og lovløs by? De som fikk arr under krigen, gikk stille i dørene etterpå. De ville legge det vonde bak seg, for å forsøke å komme seg videre. De sa ikke mye om den vonde tiden, om de sa noe i det hele tatt.
Motstandslederen Ahlert Horn var en annerledes krigshelt. Han var ingen Max Manus eller Gunnar Sønsteby, ingen dristig sabotør eller iskald kriger. Han var en småbarnsfar i hatt og frakk, en ingeniør og pappa som hver dag gikk fra sitt hjem i Amtmand Breders gate 29 i Nybyen til forretningen som bar hans navn i Øvre Storgate 6. Okkupantene la ikke merke til ham, og det var hans store fordel. Fra kjelleren i forretningen sin styrte han Hjemmestyrkene på en slik måte at hans sjef, Jens Christian Hauge, omtalte ham som et forbilde for andre distriktssjefer.

Bokdetaljer

Forlag E-forlag

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788293057383

EAN 9788293057383

Omtalt tid 1939-1945

Omtalt sted Drammen

Omtalt person Ahlert Johannes Horn

Språk Bokmål

Sider 236

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket