De norske trygdene

framvekst, forvaltning og fordeling

av (redaktør), Aksel Hatland (redaktør), Tale Hellevik (redaktør) og Charlotte Koren (redaktør).

Gyldendal akademisk 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken presenterer kunnskap om og perspektiver på viktige trygdepolitiske spørsmål. Boken gir svar på hva som har formet trygdene, i hvilken grad de er tilpasset befolkningens behov og de samfunnsmessige utfordringene i årene som kommer, hvordan politiske beslutninger om trygd blir truffet, hvordan trygdeforvaltningen er organisert, hvilke utfordringer som følger av kravene om skreddersøm og skjønnsutøvelse for de ansatte og for brukerne og hvilke virkninger trygdene har på inntektsfordelingen i samfunnet og på folks atferd. Boken retter seg mot studenter innenfor velferds- og sosialpolitikk ved universiteter og høyskoler. Har stikkordregister og litteraturliste.

Omtale fra forlaget

De offentlige trygdene er en hovedpilar i den norske velferdsstaten. Alle innbyggere vil i løpet av livet motta en eller annen form for trygd ü Hvordan påvirker trygden folks adferd?ü Er du klar over at du en eller annen gang i løpet av livet vil motta en form for trygd? ü Visste du at en fjerdedel av den voksne befolkningen til enhver tid har trygd som hovedinntekt?De norske trygdene er en bok der ledende forskere på trygd og velferd presenterer kunnskap om og perspektiver på viktige trygdepolitiske spørsmål:- Hva har formet trygdene og i hvilken grad er de tilpasset befolkningens behov?- Hvordan blir politiske beslutninger om trygd truffet og i hvilken grad er trygdeforvaltningen organisert slik at de ansatte blir i stand til å utføre sine oppgaver? - Hvilke utfordringer representerer økte krav om skreddersøm og skjønnsutøvelse for de ansatte og for brukerne?- Hvilke fordelingsprinsipper hviler de ulike trygdeordningene på, og hvilke virkninger har trygdene på inntektsfordelingen i samfunnet og på folks atferd? Øvrige bidragsytere er Morten Blekesaune, Christer Hyggen, Jorunn T. Jessen, Axel West Pedersen, Anne Skevik, Lars Inge Terum og Einar Øverbye.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788205346321

EAN 9788205346321

Språk Bokmål

Sider 270

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket