Denne doktorgradsavhandlingen undersøker hvordan samisktalende barn under tre år tilegner seg verbenes bøyningsparadigmer. Den egner seg som lærebok i samisk språkutvikling. Med litteraturliste.
Når i språkutviklingen begynner barn å bruke verb? Hvordan er barnas første verbformer? Hvorfor kan barn enkelte ganger bøye verb på denne måten: mun boahtá; mii mannit; eadni suovii og dat jápmii? I hvilken alder begynner barn å bøye verb på samme måte som de voksne? I denne doktorgradsavhandlingen undersøkes det med grunnlag i et stort forskningsmateriale hvordan samisktalende barn under tre år tilegner seg verbenes bøyningsparadigmer. Boka egner seg for universiteter og høgskoler som lærebok i samisk språkutvikling. Den passer også for alle som jobber med språkutviklingen til barn under skolealder. Boka er den første doktorgradsavhandlingen i samisktalendes barn språkutvikling.
Forlag Davvi girji
Utgivelsesår 2011