David Copperfield mister både mor og far og blir kastet ut i kampen for tilværelsen. Han kommer opp i mange vanskelige situasjoner, og ikke alle han møter på sin vei vil ham vel. David er likevel ikke den som gir opp. Boken ble første gang utgitt i England i perioden 1849 til 1950.
Utgivelsesår 1974
ISBN13 9788205056596
EAN 9788205056596
Serie Mesterverk fra verdenslitteraturen 1-36
Omtalt tid 1800-tallet
Språk Norsk bokmål
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketBøkene var min eneste trøst, og jeg var like trofast mot dem som de mot meg.
«Vakker er den som vakkert tér seg».
Han dro henne til seg, hvisket noe i øret og kysset henne. Da jeg så mor lene hodet sitt mot hans skulder, visste jeg at han kunne forme hennes bløte natur som han ville, like godt som jeg nå vet at han gjorde det.
motene er som menneskene. De kommer, ingen vet når, hvorfor eller hvorledes; og de går bort, og ingen vet når, hvorfor og hvorledes.
"Jeg gjentar," sa tante, "at ingen annen enn jeg vet hvilken utmerket hjerne denne mannen er i besittelse av, og han er det føyeligste og elskverdigste menneske av verden. Hvilken betydning kan det da ha om han setter opp en drage en gang i mellom? Franklin satte opp drager, han også, og han var kveker eller noe i den retningen om jeg ikke tar feil, og det er atskillig latterligere at en kveker setter opp drager enn at andre gjør det."
Min liste over de ti viktigste romaner i Storbritannias litteratur